AKT

Ženski akt, studijsko fotografisanje, Jelena Medić fotografijaAkt

Puritanstvo je vekovima telu lepilo etikete stida i nemoralnosti, ni zbog čega drugog već zbog njegove senzualne moći. Umetnost, čiji je preduslov senzualnost, nikada nije prestala da mu vraća slobodu.

Prolaznost naših tela često je zastrašujuća, pa želimo da sačuvamo njegovu sliku malo duže nego što možemo zadržati svoj pogled na odraz u ogledalu. U tome nema ničeg ni lošeg ni nastranog. Telo je lepo (i to ne samo ono koje je izvajano sportom) a njegovo posmatranje i otkrivanje savršeno su prirodni.

Ako ste ikada poželeli da sagledate svoje telo, nudim vam svoje oko i ohrabrenje. Doživljaj otpuštanja preterane identifikacije s telom vrlo je oslobađajući. Nudi prekid prećutne obaveze društvu o nužnosti skrivanja. Na isti način na koji smo naučili da skrivamo svoju ranjivost, skrivamo i svoju lepotu i snagu. Kao i transformativna sesija i ovde je doživljaj sebe u odnosu na drugog, kao i doživljaj slobode, značajan deo procesa.

Kako izgleda jedno ovakvo fotografisanje?

Pozivam vas da sebe i svoj novac investirate u igru i na taj način se oslobodite očekivanja. Najčešće tek tada, kada se u potpunosti prepustimo igri, ostavljamo mogućnost da budemo fascinirani i rezultatom. Ako je zadati rezultat cilj, već u startu smo izgubili sve radosti otkrivanja... Zajednički stvaramo ambijent koji vas ohrabruje na opuštanje. Kao i na nudističkoj plaži, vrlo brzo nagost postane prirodna, što ona, uistinu, i jeste. A onda istražujemo šta vaše telo želi da kaže.